Pulykakolbásszal és fűszeres rizzsel töltött pulyka medallion csónakok, avagy hús és köret egyben sütve!
4 főre
40 dkg medallion
3 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
20 dkg rizs
1 marék koktélparadicsom
20 dkg pulyka pároskolbász
Só
Bors
1 tk provanszi fűszerkeverék
olívaolaj
A húsokat sóval, borssal, provanszi fűszerkeverékkel, és kevés olajjal bedörzsöljük.A rizst megfőzzük, lecsepegtetjük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a felaprított hagymát, fokhagymát, karikára vágott kolbászt. Átpirítjuk, és hozzáadjuk a negyedbe vágott koktélparadicsomokat. Sóval, borssal, provanszi fűszerekkel ízesítjük. Belekeverjük a rizst is. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A húsokat belehelyezzük, és a szeletek közepére a kolbászos tölteléket halmozzuk. A hússzeleteket két oldalról fogpiszkálóval összetűzzük. 30 perc alatt készre sütjük, salátaleveleken tálaljuk.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
Fotó: Gallicoop Instagram