Az aszalt szilvás pulykamellszeletek hozzávalói 4 személyre:
4 szelet pulykamell
1 db hagyma
2 db répa
2 szál szárzeller
20 dkg aszalt szilva
pár ág kakukkfű
2-3 db babérlevél
1,5 dl száraz fehérbor
só
frissen őrölt bors
frissen őrölt szerecsendió
1 ek olívaolaj
Elkészítés:
A pulykamellszeleteket sózzuk, borsozzuk. A hagymát felaprítjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a hagymát és pár percig, kevergetve dinszteljük.
Ráteszzük a húsokat, mindkét oldalukat megpirítjuk, majd felöntjük a borral, és hozzátesszük az aszalt szilvát, a felkarikázott répát és szárzellert. Babérlevéllel, kakukkfűvel, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
Lefedve pároljuk 15 percet, majd a fedőt levéve további 10 percig sütjük. Friss bagettel tálaljuk.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
(Fotó: Gallicoop.hu)