Menu
in , ,

Fidesz-KDNP kampányzáró sajtótájékoztató

Hodálik Pál megválasztott polgármester sajtótájékoztatót tart, mellette balról Kiss Attila, jobbról Bartolák Csaba megválasztott képviselők.

Hodálik Pál megválasztott polgármester sajtótájékoztatót tart, mellette balról Kiss Attila, jobbról Bartolák Csaba megválasztott képviselők. (Fotó: Babák Zoltán)

A megválasztott polgármester és csapata tartott sajtótájékoztatót a választásokat követően az országgyűlési képviselő főutcai irodájában.

Hodálik Pál elöljáróban elmondta, hogy a helyszín ugyanaz, mint a kampánynyitó sajtótájékoztatónál volt, s a csapat is majdnem ugyanaz: Dankó Béla és Czifra Szabolcs igazoltan volt távol. – Lezajlott a választás, a nyolcból hat körzetben a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjének és a Fidesz KDNP polgármesterjelöltjének szavaztak bizalmat, s a kompenzációs listákról kiosztott mandátumokkal együtt a 12 fős testületben két független és két más szervezet képviselője mellett nyolc fideszes képviselő lesz. A számok magukért beszélnek! – mondta Hodálik Pál. Megköszönte a szarvasiaknak a rájuk leadott szavazatokat, s azt, hogy szokatlanul sokan elmentek szavazni, ami erős legitimációt ad a megválasztott testületnek. Köszönte a megyei és uniós listákra leadott voksokat is, valamint megköszönte a jelölt-társaknak, hogy nem volt sárdobálás, pozitív, emberséges és tisztességes volt a kampány. Megköszönte azoknak, akik a fórumokon ötletekkel és véleményekkel próbálták segíteni a kampányt, s úgy nyilatkozott, a jövőben is folytatódni fog a nyitott, kommunikatív városvezetés.

Ezután a „csapattagok” köszönték meg az őket támogató szavazatokat.

Farkas Tamás úgy fogalmazott, a bizalom – ami meghatározza az irányvonalat – egyúttal kötelezettség is, aminek igyekszik megfelelni.

Csernus Zsolt ígérte, hogy igyekszik a következő ciklusban is gazdagítani és komfortosítani a választókörzetet.

Kovács Krisztina is megköszönte a rá leadott szavazatokat és sikeresnek nevezte a kampányidőszakot annak ellenére, hogy nem őt választották képviselővé, mert örömmel és szeretettel telt el a két kampányhónap. Sikert és erőt kívánt a körzet megválasztott képviselőjének, Pecsenye Erzsébetnek.
Kiss Attila midőn megköszönte a harmadik ciklusra adott bizalmat, azt ígérte, hogy megújuló folytatásra számíthatnak választói, hiszen folytonos tanulás mellett, közösen kialakított elképzelésekkel szeretné végezni munkáját.

A családi elfoglaltság miatt távol lévő Czifra Szabolcs nevében Hodálik Pál mondott köszönetet a választóknak, s köszönte neki is, hogy vállalta a jelöltséget. Sok szavazatot kapott, de ez most nem volt elég, de a munkát tisztességgel elvégezték.

Dr. Bartolák Csaba örömmel állapította meg, hogy amit szeretett volna, teljesült, sokan foglalkoztak azzal, mi történik a városban. – A városban sok könnyen megváltoztatható dolog van, de vannak lehetetlennek tűnők is. A testület összességében alkalmas lesz mindenféle munka elvégzésére – mondta a képviselő.

Sinkovicz Krisztián úgy nyilatkozott, az eredmény motiválja, új energiával tölti fel, örül, hogy számíthat a szavazókra, s ígérte a szavazók is számíthatnak rá.

Závoda Ferenc felelevenítette, hogy a külterület minden tanyájára ellátogattak a kampány során, amit ígértek, megteszik.

Hodálik Pál zárszavában megállapította, hogy ezen a sajtótájékoztatón több feszültséget érez, mint a kampánynyitón, amin nem csodálkozik, mert óriási az elvárás, a felelősség. A bizalmat meg kell szolgálni. Polgármesterként nemcsak azoknak az érdekében kíván dolgozni, akik rá szavaztak, hanem valamennyi szarvasi polgármestere kíván lenni. Az új testület október 1-jén lép hivatalba, de addig sem ülnek a kispadon – mondta Hodálik Pál –, hanem „bemelegítenek”, hogy már az első napon teljes elánnal kezdhessék a munkát.

Kérdésekre válaszolva elmondta, hogy szervezeti kérdésekről ezen az ülésen még nem kívánt nyilatkozni, dr. Melis János c. főjegyző úgy nyilatkozott, szeretné az átmeneti időszakot segíteni, az alpolgármester személyének megfontolása, és a meglévő bizottsági struktúra újragondolása is a következő három és fél hónap feladata. Az alakuló ülést a jogszabályok megengedte legkorábbi időpontban szeretnék megtartani.

Tatai László

Exit mobile version