in ,

31 team mérkőzött az idei Strandröplabda Kupán

A nemek párosa szegedi, a vegyes pedig helyi sikerrel zárult a hétvégi, Szarvason rendezett Strandröplabda Kupán. A Kacsa-tó partján fekvő pályákon két napon át 9 mix, 6 női és 16 férfi duó mérkőzött meg a minél előkelőbb helyek megszerzéséért.

A Szarvasi Röplabdások Baráti Köre Sport Egyesület tradicionális rendezvényt szombat reggel a vegyes párosok mérkőzései indították. A mezőny két csoportban vívott körmérkőzést, a kialakult sorrend alapján jött a keresztjáték, majd legvégül a helyosztók. A legjobban a Mári Petra, Szerb Milán összetételű helyi duó vette az akadályokat, a döntőben egy szegedi kettőst is legyőzve.

Vasárnap a női és férfi párosok csatáztak párhuzamosan a három pályán. A hölgyek az előző napihoz hasonló lebonyolítás mellett játszottak, a döntőben a hazai Mári Petra, Konstantinovics Lili címvédő páros nem bírt a szegedi Ádám Dóra, Szalenko-Tőkés Ágnes egységgel.

Az uraknál váratlanul népes mezőny sereglett össze. Három részre sorolták a párokat, körmérkőzés után csak az első három helyezettek léptek tovább a csoportokból. Az első kettőre keresztjáték várt, a győztesek nívós hármas fináléban döntötték el a dobogós sorrendet. A vesztesek a 4–6. helyért vívtak körmérkőzést, a csoportok harmadikjai viszont eleve a 7–9. pozíciókért csaptak össze. Itt is szegedi diadal született Boros Gábor és Apró Barnabás révén, a legjobb hazai duónak a negyedik helyen végző Tóth Norbert, Kiri Bence kettős bizonyult.

Végeredmények

Vegyes: 1. Mári Petra, Szerb Milán (Szarvas), 2. Hilák Henrietta, Tátrai Sándor (Szeged), 3. Konstantinovics Lili, Tóth Norbert (Szarvas), 4. Kovács-Fiskus Fanni, Nagy Béla (Szarvas), 5. Csontos Fanni, Radics Benjamin (Nagykőrös), 6. Steinmacher Gréta, Hóbely Márkó (Szarvas).

Nők: 1. Ádám Dóra, Szalenko-Tőkés Ágnes (Szeged), 2. Mári Petra, Konstantinovics Lili (Szarvas), 3. Colibasan Andrea, Laudatu Lavinia (Temesvár), 4. Hilák Henrietta, Szuhaj Maja (Szeged, Szarvas), 5. Kugyela Szabina, Márkus Nikoletta (Szarvas, Kaposvár), 6. Steinmacher Gréta, Tóth Adrienn (Szarvas).

Férfiak: 1. Boros Gábor, Apró Barnabás (Szeged), 2. Szalai Viktor, Horváth Bálint (Budapest), 3. Letcan Ovidiu, Alin Dobre (Temesvár), 4. Tóth Norbert, Kiri Bence (Szarvas), 5. Kaburek Florian, Miculescu Adrian (Temesvár), 6. Nagy Béla, Molnár Gergő (Szarvas).

Bakulya Mihály

A Mulatós menyecskék műsorát követik a XVI. Sport és Vitamin Napra kilátogató szentandrásiak.

Vitaminnap visszavágóval

Gubik Petra a Szarvasi Vízi Színházban.

Gubik Petra káprázatos koncertje