Menu
in ,

Eredményes országos évadnyitó

Augusztus utolsó hétvégéjén Németh Endre Pál és Bakulya Tamás szerepelt a Demeter Lehel ASE színeiben az U11 és U13-as korosztály országos évadnyitó versenyén.

Augusztus utolsó hétvégéjén Németh Endre Pál és Bakulya Tamás szerepelt a Demeter Lehel ASE színeiben az U11 és U13-as korosztály országos évadnyitó versenyén. (Fotó: Babák Zoltán)

Augusztus utolsó hétvégéjén megrendezésre került az országos évadnyitó verseny U11 és U13-as korosztályban. A Demeter Lehel ASE színeiben Németh Endre Pál mindkét, Bakulya Tamás pedig az U13-as korcsoportban állt asztalhoz. Már mindenki nagyon várta, hogyan sikerült a gyerekeknek a nyári felkészülés. Ez majdnem minden gyerek számára nehéz, amikor folyamatosan csak edzés van versenyek nélkül.

Endre az U11-es korosztályban a ranglista 11. helyéről várta a versenyt. A főtáblán nyolc játékos volt kiemelve, ami azt is jelentette, hogy Endrének csoportmérkőzéseket kellett játszania. A négy fős csoportot nagyon magabiztosan, szettveszteség nélkül nyerte meg és jutott főtáblára a legjobb huszonnégy játékos közé. Az első forduló is már izgalmasra sikeredett. Folytatta addigi játékát amit a csoportmérkőzéseken nyújtott és 2:0 arányban vezetett szerencsi ellenfele ellen, aztán egy kisebb megingás után 2:2-re változott az eredmény. Endre ügyesen megőrizte nyugalmát, összeszedte gondolatait és a döntő szettet végig uralva megnyerte a mérkőzést és bejutott a legjobb tizenhat játékos közé. A következő meccsen egy nála magasabban rangsorolt és jóval rutinosabb kiskunmajsai játékossal játszott. Ezúttal 0:2-vel indult a mérkőzés, ami után egy rendkívül szoros szettel visszajött Endre a mérkőzésbe és olyan lendületet kapott, hogy ő tudott egyenlíteni. Következett az újabb döntő szett ami már jóval kiélezettebb volt. Eljutott egészen három meccslabdáig, de sajnos befejezni nem tudta és így kikapott. Mindezzel együtt is nagyon pozitív volt a játék és az eredmény is és egyértelműen jelezte edző felé is Endre, hogy mekkora potenciál van benne.

Lezajlott az U11-es korosztály és egy kis szünet után folytatódott az U13-asok versenye. Tamás és Endre is a ranglista 41. helyét foglalták el a verseny előtt, ezért mindketten második kiemeltek voltak a csoportjukban. Egymást lemásolva a nagyszerű játékkal mindhárom meccsüket megnyerve, mindössze egy szettet veszítve jutottak tovább a 64-es főtáblára. Az első körben mindketten sima győzelmet aratva 3:0-val jutottak tovább. A második körben is ugyanazt az eredményt érték el mindketten, ami óriási meglepetést is okozva 3:2-es győzelem volt a fiúk részéről. Tamás a ranglista 12. míg Endre a ranglista 16. helyezettjét tudták felülmúlni nagy csatában. Ezzel mindketten bejutottak a legjobb tizenhat közé, ami erősen felülmúlta a verseny előtt várt eredményt tőlük. A következő fordulóban már sajnos nem volt esélyük a ranglista 5. és 6. helyezettje ellen és így búcsúztak a versenytől.

Nagyon boldog volt mindenki az egyesületben a gyerekek játékát látva. Bíztunk benne, hogy gyorsan fejlődnek, de ilyen mértékű fejlődéssel mindenkit megleptek. Várjuk, hogy folytatódhasson a versenyszezon és készülünk a következő megmérettetésre. Egy héttel később az U15-ös mezőny fog asztalhoz állni az országos ranglistaversenyen.

Medvegy Mihály

Exit mobile version