Gallicoop szakácskönyvében bukkantunk a sütőtökös pulykaburger receptjére, ami ezekkel a fűszerösszetevőkkel és a sütőtökkel érdekes ízélményt ígér.
Hozzávalók 4 főre:
60 dkg darált pulykahús
1 tojás
só, bors
kakukkfű
majoránna
2 gerezd fokhagyma
4 hamburger zsemle
40 dkg sütőtök
1 lilahagyma
2 közepes paradicsom
4 római salátalevél
ketchup, mustár, majonéz
A húst összegyúrjuk a tojással, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük kakukkfűvel és majoránnával. Belereszeljük a fokhagymát. 4 nagyobb pogácsát formálunk belőle, és olajban szép pirosra sütjük.
A sütőtököt kiskockákra vágva sütőben puhára sütjük. Ha kicsit kihűt pürésítjük, sózzuk, borsozzuk.
A hagymát és a paradicsomot vékony karikákra szeljük. A zsemléket félbevágjuk, és a belső felét megpirítjuk. Megkenjük mustárral és majonézzel, rátesszük a saláta leveleket. Rákenjük a sötőtökpürét, ráhelyezzük a húspogácsákat, a lilahagymát és a paradicsom karikákat. Erre jöhet még egy kis ketchup és a zsemle másik fele.
Fotó: Gallicoop.hu