Szezámmagos bundában sült pulykamellkockák mézes-ropogós mázban, ahogy már kínai étteremben kóstolhattad. Készítsd el ma otthon!
Szezámmagos bundában sült pulykamellkockák mézes-ropogós mázban
Hozzávalók: 40 dkg pulykamell
6 evőkanál liszt
3 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál olaj
1 tojás
csipet só
2 evőkanál víz
1,5 kávéskanál sütőpor
Mázhoz:
3 evőkanál ketchup
1 kávéskanál chili por
8 evőkanál méz
2 evőkanál szezámmag
A pulykamellet felkockázzuk. Egy keverőtálba tesszük a bunda hozzávalóit: lisztet, keményítőt, sót, tojást, olajat, sütőport, vizet, és egy robotgép segítségével sűrű, homogén masszát készítünk belőlük. Beleforgatjuk a felkockázott húsokat, majd hirtelen, bő forró olajban kisütjük a bundás húsokat.
Elkészítjük a mázat: Összekeverjük a mézet a ketchuppel és a chili porral, majd hozzáadjuk a szezámmagokat.
Ahogy kivesszük az átsült húsokat az olajból, rögtön beleforgatjuk a mázba, majd tálra szedjük.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
(Fotó: Gallicoop Instagram)